Home | Roersels | Rotterdam

Rotterdam

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

De Markthal

De eerste overdekte marktvloer van Nederland. Een plek waar goed eten en uniek wonen in een spectaculaire boog samenkomen. Op 1 oktober 2014 opende de iconische versmarkt (ontwerp Winy Maas, MVRDV) zijn deuren. Kunstenaar Arno Coenen schiep voor het gebouw het grootste kunstwerk ter wereld: de Horn of Plenty, de hoorn des overvloeds. Inmiddels staat de creatie ook wel bekend als ‘de Sixtijnse kapel van Rotterdam’.

Rotterdam studiestad

Rotterdam heeft een ruime keuze uit verschillende soorten opleidingen. Dit maakt Rotterdam geliefd onder veel studenten. Rotterdam huisvest de wereldbekende Erasmus Universiteit. Verder zijn er veel hogescholen te vinden gericht op kunst en cultuur zoals de Academie van Bouwkunst, Codarts, Koninklijke Auris Groep en de Willem de Kooning Academie. Het EuroCollege, Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Inholland, Hogeschool Tio, en de Pabo Thomas More bieden alle overige soorten opleidingen. Dus keuze genoeg!

Centraal Station

In juni 2004 gaven Prorail en de Gemeente Rotterdam de opdracht aan Team CS, een coöperatie tussen Benthem Crouwel Architekten, Meyer en Van Schooten, en West 8 om de plannen uit te werken tot een ontwerp voor het nieuwel Station Rotterdam Centraal. In 2014 werd het opvallende nieuwe stationsgebouw officieel geopend door Koning Willem-Alexander.

ss Rotterdam

De ss Rotterdam uit 1959 is het vijfde schip met die naam, in dienst van de Holland-Amerika Lijn (HAL). Het maakte tussen 1959 en eind 2000 de trans-Atlantische lijnvaart mee en was daarna een succesvol cruiseschip. Sinds 2008 ligt het als drijvende attractie (rondleidingen, hotel-café-restaurant) aan het Derde Katendrechtse Hoofd in de Maashaven.

Kubuswoning

De kubuswoningen in Rotterdam zijn 38 kubusvormige paalwoningen en 13 bedrijfskubussen bij de Blaak. Het ontwerp is van Piet Blom en een variant op de Helmondse kubuswoning. Het hele complex staat bekend als het Blaakse Bos.

Euromast

Met zijn 185 meter is het de hoogste toren van Nederland die open is voor publiek. De Euromast werd ter gelegenheid van de Floriade in 1960 gebouwd in Het Park, vlak bij de ingang van de Maastunnel. Het ontwerp is van architect Huig Maaskant.

Erasmusbrug

De brug is vernoemd naar de Nederlandse priester en humanist Erasmus. De brug verbindt de wijk Kop van Zuid met het centrum van de stad. De Erasmusbrug is ontworpen door Ben van Berkel (UNStudio) en opgeleverd in 1996. De bijnaam van de brug is ‘De Zwaan’.

Erasmus

Hij werd waarschijnlijk in 1469 te Rotterdam geboren als bastaardzoon van een priester. Hij was priester, augustijner kanunnik, theoloog, filosoof, schrijver en humanist. Als eerste paste Erasmus de humanistische tekstkritiek toe op christelijke teksten. Zijn Lof der Zotheid uit 1509 stak de draak met de manier waarop mensen het eigenbelang voorop stellen.

De Rotterdam

De Rotterdam is in 1998 ontworpen door Rem Koolhaas en staat op de Wilhelminapier. De 44 verdiepingen hebben een totaaloppervlak van circa 160 000 m². Het gebouw biedt ruimte aan kantoren, een hotel en appartementen.

De Kuip

Stadion Feijenoord in de volksmond ‘De Kuip’ genoemd, werd in 1937 geopend als het voetbalstadion voor de thuiswedstrijden van Feyenoord. Tachtig jaar later is dat nog altijd de primaire functie van dit stadion.

De verwoeste stad

De verwoeste stad is een beeld dat Ossip Zadkine maakte naar aanleiding van het bombardement op Rotterdam. Het is in 1953 onthuld en staat op het Plein 1940, aan de Leuvehaven. Het beeld is een Rijksmonument.

Rotterdam Zoo

Ook bekend als Diergaarde Blijdorp, is een van de oudste dierentuinen van Nederland. Blijdorp is een van de weinige dierentuinen die geheel is ontworpen door één architect. Verschillende gebouwen zijn opgenomen in het register van rijksmonumenten. Het Oceanium is het ‘waterwerelddeel’ van Diergaarde Blijdorp. Het Oceanium is het grootste project van Blijdorp tot nu toe.