Home | Roersels | Oldtimers

Oldtimers

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

Mercedes Benz 240

Met de W114 en W115 wordt door de Duitse autofabrikant Mercedes-Benz de serie bedoeld die van 1968 tot 1976 werd gebouw. Deze reeks wordt ook wel aangeduid als /8 („Strich-Acht“), het introductiejaar 1968. De W114 modellen hadden een 6-in-lijn motor onder de kap De W115 modellen vaak een 4-cilindermotor.

Opel Kadett B

In 1931 kwam Adam Opel AG volledig in handen het Amerikaanse Generaal Motors. De nieuwe modellen waren deels gebaseerd op Amerikaanse inzichten in productieprocessen en technieken. Drie jaar na de introductie van de Kadett A volgde zijn opvolger. Het B-type bleef tot juli 1973 in productie en behaalde een totaalproductie van 2,6 miljoen stuks. De sportieve Opel GT is gebouwd op basis van de Opel Kadett B.

MG B

De MGB werd geproduceerd van 1962 tot 1980. Eerst door de British Motor Corporation en later door British Leyland. De auto werd als 2 deurs cabriolet met soft-top geleverd en vanaf 1965 ook als GT coupé. De MGB is een echte cabriolet met neerdraaibare ramen en een opklapbare softtop.

Citroën DS

De Citroën DS is een spraakmakend automodel van het Franse merk Citroën. In het Frans spreekt men de naam uit als “déesse”, wat godin betekent. De troetelnaam “godin van de weg” is hiervan afgeleid. De auto heeft een reeks van bijnamen zoals Snoek en Strijkijzer (Vlaanderen, Nederland), Haifisch en Flunder (Duitsland), Tiburón (Spanje), Squalo (Italië), Boca de Sapo (Portugal: “kikkerbek”) en Padde (Vlaanderen, Noorwegen).

Volvo 240

De Volvo 240 is een model van de Zweedse autobouwer Volvo. De auto is in 1974 op de markt gebracht. De auto is achterwielaangedreven door een in de lengte geplaatste Volvo Redblock.

VW Kever

De Volkswagen Kever, die werd gebouwd van 1938 tot 2003, is de bekendste Volkswagen van het Duitse automerk. Vanwege de vorm werd de auto liefkozend ‘kever’ genoemd. Van de VW Kever zijn er meer dan 20 miljoen wagens geproduceerd. Het is daarmee de langst en de meeste geproduceerde wagen op eenzelfde platform.

Fiat 500

De Fiat 500 werd in 1957 geïntroduceerd door de Italiaanse fabrikant FIAT en is een van de kleinste auto’s die in massa is geproduceerd. Het model werd tot 1975 gemaakt en was zo ontworpen dat er zo weinig mogelijk staal in verwerkt werd. Hiervoor werd het dak voor een deel van stof gemaakt (waardoor het open kon). Bijkomend voordeel, de auto werd er lichter van. De Fiat 500 was bedoeld als Italiaanse auto voor het volk.

Porsche 911

De Porsche 911 (negen-elf) is de bekendste sportwagen van het Duitse merk Porsche. De auto is ontworpen door Ferdinand ‘Butzi’ Porsche kleinzoon van de oprichter van het merk. De karakteristieke vorm is in de afgelopen vijftig jaar nauwelijks veranderd.

Land Rover Defender

De Land Rover Defender is een vierwielaangedreven terreinauto, gemaakt door het Britse merk Land Rover. Het ontwerp is gebaseerd op de eerdere Land Rover serie 1, 2 en 3 die niet meer in productie zijn. De naam Defender wordt pas sinds 1990.

Renault R4

De Renault 4 of R4 is een voorwielaangedreven personenauto die tussen 1961 en 1994 werd geproduceerd door de Franse autoproducent Renault. In Frankrijk spreekt men van de 4L (‘Quatrelle’ of ‘Quatre ailes’, dat ‘vier vleugels’ betekent).

2CV

De 2PK of zoals in het Frans ‘Deux Chevaux’, wordt in België vaak geit(je) en in Nederland lelijk eendje genoemd en werd gemaakt door Citroën, een Franse autofabrikant. De afkorting 2CV staat voor ‘Deux Chevaux Vapeur’, dat twee paardenkracht betekent. De serieproductie van de 2CV liep van 11 juli 1949 tot en met 27 juli 1990.

VW T1

Het idee voor de VW Type 1 is afkomstig van de Nederlandse Volkswagen-importeur Ben Pon. De Transporter werd in productie genomen in 1950. Tot de komst van de vierde generatie (T4) in 1990 zat de motor achterin, waardoor een vlakke laadvloer niet mogelijk was. Dit kwam omdat het model gebaseerd was op de Volkswagen Kever.