Home | Roersels | Diversen

Diversen

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress

VW T1

Het idee voor de VW Type 1 is afkomstig van de Nederlandse Volkswagen-importeur Ben Pon. De Transporter werd in productie genomen in 1950. Tot de komst van de vierde generatie (T4) in 1990 zat de motor achterin, waardoor een vlakke laadvloer niet mogelijk was. Dit kwam omdat het model gebaseerd was op de Volkswagen Kever.

Korfbal

Korfbal is een van oorsprong Nederlandse sport, bedacht door Nico Broekhuysen in 1902. Het spel is gebaseerd op het Zweedse ringboll en kenmerkt zich door het feit dat het een van de weinige teamsporten is die van oudsher gemengd wordt gespeeld.

Basketbal

Basketbal is een wedstrijdsport die in 1891 werd uitgevonden en zowel binnen als buiten wordt beoefend. In 1926 werd basketbal in Nederland geïntroduceerd en in 1936 werd de sport voor het eerst opgenomen in het programma van de Olympische Spelen.

Aduard

Aduard is ontstaan rond het cisterciënzersklooster dat er in 1192 werd gesticht. Het klooster van Aduard groeide uit tot het grootste en invloedrijkste van de Ommelanden. In 1575 werd het klooster grotendeels verwoest. Alleen het hospitium (de ziekenzaal), tegenwoordig in gebruik als kerk, bleef tot op de dag van vandaag bestaan. De lelie in het logo van Aduard is het symbool van de H. Maria, de patroonheilige van het klooster, die ook voor kwam in de zegels van het klooster.